HU HOME e-mail sitemap
ÜgyfélkapuADSL szolgáltatás

Az ADSL rövid ismertetése

Az ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line = Aszimmetrikus Digitális Előfizetői Vonal) technológia segítségével a hagyományos vagy ISDN telefonvonal mint átviteli eszköz, nagysebességű digitális vonallá alakul át. Ez lehetővé teszi, hogy a kapcsoltvonali eléréshez képest akár 7-szer gyorsabban internetezhessünk külön vonal kiépítése és telefon forgalmi díj nélkül. Az aszimmetrikus jelző tartalmilag azt jelenti, hogy az internetkapcsolatnál a le és a feltöltési sebesség különböző
(A többnyire fontosabb letöltési sebesség a nagyobb.), azaz aszimmetrikus.

Egyéb tudnivalók -

Minimális hardver feltételek:

- Pentium 100 vagy annál nagyobb teljesítményű processzor,
- 32 MB RAM (ajánlott legalább 64MB),
- Merevlemez (az operációs rendszer és a böngésző mellett legalább 10 Mbyte szabad
terület),
- SVGA monitorvezérlő,
- Ethernet interfész kártya 10BaseT csatlakozással (10Mbit/s),
- CD meghajtó

Minimális szoftver feltételek:

Windows 95, 98, Me, NT4, 2000 operációs rendszer (saját telepítés esetén Linux),
USB adapter esetén Windows 98, Me, 2000,
Más operációs rendszerek vagy hardver platformok is használhatóak, amennyiben azokhoz az Előfizető maga beszerzi, telepíti és beállítja a szükséges PPP over Ethernet meghajtó szoftvert.
A szolgáltatás hozzáférési pontja az ügyfélnél telepített modem RJ45 csatlakozójú 10BaseT Ethernet interfésze. A modem 230V-os tápellátását az Előfizetőnek kell biztosítania.

Szolgáltatási terület:

A szolgáltatást azokon a területeken nyújtható, ahol az alaphálózati szolgáltató (telefonszolgáltató) felkészítette rendszerét az ADSL technológiára. Amennyiben szeretné, hogy kollégáink ellenőrizzék, hogy önnél elérhető-e már az ADSL, érdeklődjön a (95) 521125 telefonszámon, vagy az info@airplanet.hu mailcímen.

Hogyan is működik az ADSL a gyakorlatban?

Az ADSL technológia legnagyobb előnye, hogy az eddig már a legtöbb helyen meglévő eszközökre épít, azaz a telefonvonalakra. Mind analóg, mind ISDN telefonvonalon működik, és jelentős pozitívuma az is, hogy az ADSL hozzáféréssel párhuzamosan a telefonvonal eredeti funkciója is megmarad, azaz lehet rajta telefonálni. A szolgáltatáshoz az ügyfél részéről csak egy telefonvonal szükséges, mivel a kapcsolat a már meglévő rézvezetékes hálózatra épül. A szolgáltatás kiépítése magában foglalja az ADSL modem kihelyezését ügyfélhez, így nem szükséges a drága eszköz megvásárlása. Az ADSL modem az ügyfél számítógépéhez szabvány Ethernet porton csatlakozik (UTP kábellel).

Vissza a ADSL díjszabásra Üzleti >> 

Vissza a ADSL díjszabásra Egyéni >>