HU HOME e-mail sitemap
Ügyfélkapu
 

INTERNETES SZŰRŐPROGRAMOK

Az interneten számos olyan program elérhető, melyekkel meghatározható, hogy a gyermekek mely oldalakat látogathassák, illetve amelyekkel letiltható a felnőtteknek szóló oldalak, a gyerekek számára zavaró, felzaklató, avagy káros tartalmak megjelenítése. 

Ezek jellemzően életkori sajátosságok nélkül kínálják a különböző szűrési beállításokat, de a program beállításait végző felnőtt figyelembe tudja venni, hogy a saját gyermek életkorának megfelelően milyen internetoldalak látogatását teszi lehetővé (White list) avagy melyeket tiltja le (black list). A kisgyerekesek számára azonban érdemes külön kiemelni a KIDO’Z programot,
http://kidoz.net/ , melynek magyar nyelvű változata is létezik.


Magyar nyelvű szűrőszoftverek


Biztonságos Böngészés Program a Dolphin Knight szűrőszoftverhttp://dolphinknight.com/hu/ )  speciálisan magyarországi viszonyokra, a magyar nyelv sajátosságait figyelembe vevő, továbbfejlesztett változata,  mely otthoni és iskolai verzióban is elérhető:  http://www.biztonsagosbongeszes.org/

Norton Online Family  
https://onlinefamily.norton.com/familysafety/loginStart.fs

Ezen az oldalon egy egész szűrőszoftver programcsalád érhető el, melyek nem csak számítógépeken, hanem internetképes mobiltelefonokon is alkalmazhatók. A program nem „titokban kémkedik” a gyerekek internetes tevékenysége után, hanem bevonja őket az „online nyomkövetésbe” biztonságos internethasználat érdekében. 


Angol nyelvű szűrőprogramok


Az internet „anyanyelvén” azaz angolul is számos szoftver érhető el, melyekkel az internet nemzetköziségére tekintettel 

BLUE COAT: 
http://www.bluecoat.com/products/k9-web-security
http://www1.k9webprotection.com/

Netnanny: 
http://www.netnanny.com/

NAOMI:
http://download.chip.eu/hu/Naomi-Internet-Web-Adult-Filter_694110.html

KIDO’Z:
http://kidoz.net/ 

ZOODLES: 
http://www.zoodles.com/en/home/marketing 

 

 

 airmaxlogo.jpg

 01A9557C-444B-4B6A-AF67-C5A90FAB3B3B.png

Örömmel értesítjük ügyfeleink, hagy a Pannon Pipics Kft. 2012. decemberétől hivatalosan is akreditált .hu domain regisztrátor. 

 

Az Internet Szolgáltatók Tanácsa Nonprofit Kft. közvetlen partnereként, a jövőben elsőkézből, még gördülékenyebben jár el .hu domain ügyekben.

 

Útmutató Microsoft Outlook és Outlook Express levelezőprogramok átállításához